Trainingen ‘GOED omgaan met dementie’

UPDATE 30 maart 2020: Aanmeldingen voor een training ‘GOED omgaan met dementie’ in april hebben wij op volgorde van binnenkomst verwerkt. Vanwege de maatregelen m.b.t. het Coronavirus kunnen de training in april niet doorgaan. Er zijn inmiddels nieuwe data gepland in de 2e helft van het jaar. Iedereen die zich al had aangemeld voor de trainingen van april, ontving hierover bericht en kan zich voor een nieuwe datum aanmelden. Ook deze aanmeldingen verwerken wij op volgorde van ontvangst. Zodra een training ‘vol’ is, maar uiterlijk in juni, verzenden wij een bevestiging aan de deelnemers.

In 2020 willen we een begin maken met het dementievriendelijk maken van onze wijk Noordveen. We werken daarvoor als vrijwilligers van Wijkteam Noordveen samen met verschillende organisaties. Op 21 januari 2020 was de start en waren er kraampjes van Polbeek, Sutfene, Perspectief Zutphen, politie, Wijkteam Noordveen, Woonbedrijf ieder1 en de Buurtsportcoach in het DWK gebouw tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst Noordveen.

Polbeek, Sutfene, Perspectief Zutphen en Wijkteam Noordveen bieden inwoners van de wijk Noordveen een gratis training ‘GOED omgaan met dementie aan’. Zie de informatie op de flyer hieronder.

Aanmeldingen voor een training ‘GOED omgaan met dementie’ verwerken wij op volgorde van binnenkomst. Zodra een trainingsavond ‘vol’ is, gaan wij de deelnemers van nadere informatie voorzien. Uiterlijk in februari 2020 leest u of u aan de training kunt meedoen en op welke datum/locatie.

De werkgroep ‘Dementievriendelijk Noordveen’ zal de komende periode meer bijeenkomsten voor inwoners, organisaties en/of ondernemers in Noordveen gaan organiseren en eventuele andere acties ondernemen ten behoeve van een dementievriendelijke wijk.