Trainingen ‘GOED omgaan met dementie’

UPDATE september 2020: Er is nog plaats beschikbaar bij de training van donderdag 26 november 2020 in de Lunette van Sutfene en een paar plekjes bij de training van woensdag 25 november 2020 in de Polbeek. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via wijkteamnoordveen@gmail.com. De trainingen vinden in de avond plaats, van 19.00-21.30 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding en wanneer u persoonlijk een bevestiging van Wijkteam Noordveen heeft ontvangen.

Uiteraard is e.e.a. afhankelijk van de dan geldende maatregelen m.b.t. het Corona-virus. Daarover berichten wij u indien nodig.

Ook in 2021 zullen trainingen gegeven worden. De data hiervan worden later nog bekend gemaakt. U kunt zich wel alvast aanmelden als geïnteresseerde.

UPDATE 10 juni 2020: Aanmeldingen voor een training ‘GOED omgaan met dementie’ in april en juli hebben wij op volgorde van binnenkomst verwerkt. Vanwege de maatregelen m.b.t. het Coronavirus konden de training in april niet doorgaan en die in juli helaas ook niet. De landelijke organisatie Samendementievriendelijk start in september weer met het geven van trainingen. Iedereen die zich al had aangemeld voor de trainingen van april en juli, ontvangt van ons bericht als er nieuwe data gepland zijn. Ook de aanmeldingen voor die nieuwe data verwerken wij op volgorde van ontvangst. Zodra een training ‘vol’ is verzenden wij een bevestiging aan de deelnemers.

In 2020 willen we een begin maken met het dementievriendelijk maken van onze wijk Noordveen. We werken daarvoor als vrijwilligers van Wijkteam Noordveen samen met verschillende organisaties. Op 21 januari 2020 was de start en waren er kraampjes van Polbeek, Sutfene, Perspectief Zutphen, politie, Wijkteam Noordveen, Woonbedrijf ieder1 en de Buurtsportcoach in het DWK gebouw tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst Noordveen.

Polbeek, Sutfene, Perspectief Zutphen en Wijkteam Noordveen bieden inwoners van de wijk Noordveen een gratis training ‘GOED omgaan met dementie aan’. Zie de informatie op de flyer hieronder.

Aanmeldingen voor een training ‘GOED omgaan met dementie’ verwerken wij op volgorde van binnenkomst. Zodra een trainingsavond ‘vol’ is, gaan wij de deelnemers van nadere informatie voorzien.

De werkgroep ‘Dementievriendelijk Noordveen’ zal de komende periode meer bijeenkomsten voor inwoners, organisaties en/of ondernemers in Noordveen gaan organiseren en eventuele andere acties ondernemen ten behoeve van een dementievriendelijke wijk.