Prijsuitreiking expositie ‘Opgroeien in de wijk Noordveen’

In september tijdens de Week van de Wijk 2015 werden alle wijkbewoners, jong en oud, in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan een prijsvraag door foto’s en tekeningen in te zenden rondom het thema ‘Opgroeien in de wijk Noordveen’. Met alle inzendingen werd een expositie ingericht die in oktober te bekijken was in woonzorgcentrum Polbeek. Bezoekers konden een stem uit brengen op één van de negen lijsten. Het ging erom wie het thema het meest aansprekend in beeld gebracht had.

Tijdens de periodeafsluiting van Wijkteam Noordveen werd de winnaar bekend gemaakt. De nu 13-jarige, toen 12-jarige Sven van der Lende mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van wijkregisseur Kees Meijer die op verzoek van Wijkteam Noordveen de prijsuitreiking voor zijn rekening nam. Sven had met een ruime meerderheid aan stemmen vergaard en was blij verrast met zijn prijs: een kadobon voor een speelgoedwinkel. Het kon wel eens lego worden, liet hij de aanwezigen weten, want daar is hij graag mee bezig.

Sven is één van de aanwezige vrijwilligers, de jóngste wel te verstaan. De vrijwilligers waren uitgenodigd voor de periodeafsluiting van Wijkteam Noordveen, naar aanleiding van hun inzet voor de wijk via dit wijkteam gedurende de afgelopen tweejaarlijkse periode. Zij hielpen bijvoorbeeld tijdens de Paasactiviteit, Week van de Wijk, Sint Maarten Noordveen of door te notuleren, fotograferen of flyers te maken.

Prijsuitreiking Opgroeien in Noordveen dec 2015 IMG_6178

Foto: wijkbewoner Benjamin Prins

Prijsuitreiking Opgroeien in Noordveen dec 2015 IMG_6173

Foto: wijkbewoner Benjamin Prins