Warme knakworst na ballonwedstrijd officiële opening Van der Capellenlaan

Op zaterdag 29 november vond de officiële opening plaats van de Van der Capellenlaan. Dit was het sluitstuk van alle werkzaamheden voor de rondweg N348.
Onderdeel van het programma was een ballonwedstrijd tijdens de officiële openingshandeling, verzorgd door Wijkteam Noordveen en andere vrijwilligers uit de wijk.
Voor deze ballonwedstrijd konden vooraf al ballonkaartjes opgehaald worden door/voor kinderen van alle betrokkenen, aanwonenden en andere kinderen die naar school gaan of wonen in de wijk Noordveen.
Door de kou knapten sommige ballonnen en waren er zelfs per ballonkaartje twee heliumballonnen nodig om het geheel de lucht in te krijgen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Na enkele toespraken mochten de kinderen de ballonnen de lucht in laten en werd de naam van het nieuwe plein onthuld: Het Oranjeplein, zoals dit deel van de wijk halverwege de vorige eeuw ook heette.
Het wijkteam deelde vanuit hun kraam warme knakworst uit en ranja voor de kinderen. Ondertussen vertrokken in koetsen de genodigden van het Oranjeplein naar de feesttent waar zij hun ochtendrit langs de nieuwe wegen afsloten met iets warms te eten.
Ondertussen gingen wijkteamleden en andere vrijwilligers van de ballonwedstrijd met een hotpot warme worst naar woonzorgcentrum Polbeek om de bewoners daar ook te trakteren. Aangezien de bewoners ook veel hebben meegekregen van alle wegwerkzaamheden en omleidingen, leek het leuk om hen nu eens met iets aangenaams te verrassen. In twee huiskamers van Polbeek konden de aanwezigen daarvan genieten.
In het nieuwe jaar zal de Gemeente Zutphen de winnaars van de ballonwedstrijd bekend maken en zal dat ook op deze website (en via de e-mailservice) te lezen zijn.
Foto’s van de opening, gemaakt door wijkbewoners, kunt u hieronder bekijken.
Klik op de flyer voor een uitvergroting

Klik op de flyer voor een uitvergroting