Zwaaien tijdens de feestdagen

Tot maandagavond 14 december stonden we als Wijkteam Noordveen samen met Beroepskrachten in de startblokken om zelf oliebollen te gaan bakken. We zouden in deze huis-aan-huis Nieuwjaarswens een bon afdrukken waarmee u een oliebol kon ophalen en een bekertje alcoholvrije glühwein. We wilden u ook vragen om een bol te halen voor buren, vrienden en bekenden in de wijk die niet naar buiten konden. En toen ging Nederland op slot.

Maar het idee willen we overeind houden. Noordveen heeft laten zien dat er naar elkaar wordt omgezien. Dat er op wordt gelet of het goed gaat met wijkgenoten. Daarom ontvangen alle wijkbewoners in de dagen voor kerst een Kerst-zwaaihanger in hun brievenbus bij onze Nieuwjaarwens. Ook kun je onderaan deze pagina diverse versies van de Kerst-zwaaihanger op A4-formaat downloaden.

Hij is voor uzelf om achter het raam te hangen zodat voorbijgangers weten dat het ‘binnen’ gewaardeerd wordt wanneer er even wordt gezwaaid. Zo houden we contact met elkaar.

Want met zwaaien leg je contact, begroet je iemand. Voor sommige wijkbewoners is het moment van zwaaien naar iemand op straat die dag zelfs het enige contact met ‘buiten’. Is het erg wanneer u niemand terug ziet zwaaien? Natuurlijk niet. Want misschien ziet u het niet. Dus: ziet u deze hanger achter een voorraam? Zwaaien! En vertrouw er op dat u binnen bij iemand een glimlach op het gezicht tovert.

En kent u iemand die wel wat zwaaien kan gebruiken? Zorg dan dat de Kerst-zwaaihanger daar komt te hangen. Tot zwaais!

(We hebben deze Kerst-zwaaihanger gekregen van www.zwaaisteen.nl)

Voorbeeld: Kerst-zwaaihanger Rendier

Download hieronder de Kerst-zwaaihanger(s) naar keuze:

Rendier

Vijf handen

Grote hand

Engel

Kerstboom