Wijkbijeenkomst over de zgn. ‘afbraak van de zorg’ en de kansen voor Noordveen

Op donderdagavond 19 juni 2014 organiseren diverse beroepskrachten die werkzaam zijn in de wijk Noordveen, een bijeenkomst voor wijkbewoners. Deze vindt plaats in het DWK gebouw en begint om 20.00 uur.

Uit het nieuws: de zorg wordt te duur, verzorgingshuizen sluiten, zorgtaken gaan van de rijksoverheid naar de gemeenten, instellingen laten cliënten in de wijken wonen en van u wordt verwacht dat u zelf zorgt voor uw familie, buren en bekenden.

 

  • Maar hoe kijkt u aan tegen die nieuwe ‘doe-het-zelf-zorg’?
  • Gaat u uw buurman wassen? En ziet die buurman dat wel zitten?
  • Wat doet u als de gordijnen van de buurvrouw al twee dagen dicht zitten?

 

De organisatoren van de avond vertellen: Het doel van de bijeenkomst is om u te informeren over de veranderingen die op komst zijn, het samen te hebben over de gevolgen, kleine projecten op te starten vanuit ‘naoberschap’ en om te laten zien waar u terecht kunt met vragen of zorgen over iemand.

We willen u graag leren kennen en u vertellen wat we nu weten over de veranderingen in de zorg. Maar het moet ook vooral een leuke avond worden met naast de informatievoorziening toneelspel met humoristische, herkenbare situaties. Verder willen we graag van u horen hoe u aankijkt tegen de aanstaande veranderingen in de zorg en of u eventueel iets zou willen bijdragen.

Zo willen we de veranderingen in de zorg gebruiken om in Noordveen iets goeds van de grond te krijgen.

Wij zijn: vrijwilligers, Tactus, Woonbedrijf ieder1, Zozijn, Perspectief Zutphen en gemeente Zutphen.

 

 

Aan het eind van de avond komt uw ‘er-is-iets-aan-de-hand-melding’ niet meer bij een telefoonnummer binnen, maar weet u wie u belt en wat u van ons mag verwachten.

 

De uitnodiging voor deze avond wordt huis-aan-huis in Noordveen verspreid. U denkt misschien: Veranderingen in de zorg, is dat ook mijn pakkie-an dan? Kom ook op 19 juni, dan wordt deze vraag vast voor u beantwoord.