VUURWERK, denk je ook aan mij?

Het is bijna eind december. Eerst gezellig samen kerst vieren en dan is het weer tijd voor vuurwerk. Elk jaar zorgt vuurwerk voor heel veel plezier bij jongeren en voor veel ergernis bij volwassenen. Maar dat hoeft niet wanneer we in de komende tijd rekening met elkaar houden. Natuurlijk is het leuk om met vrienden vuurwerk af te steken. Maar overlast veroorzaken kan natuurlijk niet. Want, niet alleen kleine kinderen en ouderen hebben daar last van, ook huisdieren hebben een vreselijke hekel aan dat geknal.

Er zijn honden die 14 dagen niet naar buiten durven en zenuwachtig worden van elke knal. Of wat dacht je van honden die de hele dag janken omdat het buiten zo’n kabaal is?

Ook wordt er er elk jaar veel vernield door vuurwerkgebruikers. Prullenbakken, bankjes en containers moeten het vaak ontgelden.

Vanuit de gemeente ontvingen we het volgende bericht:  Om vuurwerkoverlast te beperken geven zowel de politie als Toezicht en Handhaving van de gemeente Zutphen in de laatste maanden van het jaar extra aandacht aan het afsteken. Overlast kan in de avonduren het beste gemeld worden bij 0900-8844. Als er overlast ontstaat tijden de kantooruren kan het beste de gemeente gebeld worden (140575). Indien er mensen beschikbaar zijn, zullen deze ter plaatse komen.Eventueel wordt het vuurwerk ingenomen. Een boete wordt bepaalt door de Officier van Justitie, er is geen vaststaand bedrag. Jongeren onder de 18 jaar kunnen een verwijzing naar bureau HALT krijgen. Maar, zover laten we het dit jaar niet komen.

Gewoon, rekening houden met elkaar!Hond044