Uitnodiging voedselcafé ‘Eetbare Stad’

Wil jij en/of jouw organisatie ook een bijdrage leveren aan een eetbare stad? Een Zutphen vol eetbare hoekjes waar je bessen kunt snoepen of noten kunt rapen? Een eetbare plek maken samen met buurtgenoten? Misschien samen een Voedselbos realiseren? Kom dan 9 april inspiratie opdoen bij het Voedselcafé ‘Eetbare Stad’. Je kunt daar kennismaken met  initiatiefnemers die al in Zutphen een voedselhoekje of -tuin voor de buurt hebben gerealiseerd, zoals een speeltuintje met bessenstruiken, een buurtboomgaard, een buurtkruidentuin, een gecombineerde moestuin voor schoolkinderen en wijkbewoners. En een delegatie uit Brummen komt vertellen hoe ze daar een voedselbos aanleggen. Je ontmoet er andere belangstellenden en kunt samen nieuwe plannen bedenken. Ook zijn er ambtenaren aanwezig die je kunnen adviseren over groenadoptie e.d.

Voedselcafé  ‘Eetbare Stad’ wordt georganiseerd door Stadsvoedsel Zutphen, een stichting die ernaar streeft gezond voedsel bereikbaar te maken voor alle Zutphense inwoners. Dit doen wij door goede initiatieven te faciliteren die hierbij passen. Zo ondersteunen wij scholen bij voedseleducatie en beheren tijdelijk buurttuin Helbergen. Zie ook www.stadsvoedsel.nl

Het voedselcafé vindt plaats op dinsdagavond 9 april om 19.30 u in het DWK-gebouw, Leeuweriklaan 19, 7203 JD Zutphen. Na aanmelding viainfo@stadsvoedselzutphen.nl  krijg je het programma toegestuurd.