Uitnodiging opening heringerichte Wijnhofpark

Op vrijdagmiddag 11 april 2014 vindt de opening van het heringerichte Wijnhofpark plaats. Projectleider Rob Rikkerink van de Gemeente Zutphen nodigt u daarvoor uit:

“De gemeente Zutphen en het Waterschap Rijn en IJssel hebben de handen ineen geslagen en een lang gekoesterde wens van de bewoners van de buurt Berkelpark in vervulling laten gaan. Het Wijnhofpark in Zutphen heeft een opknapbeurt gekregen met onder andere een meander in de Berkel en een brug over de Berkel. In het najaar van 2013 heeft de firma Gerwers dit werk uitgevoerd.

Het waterschap en de gemeente nodigen u uit om de officiële opening door de bewoners, de heemraad en de wethouder bij te wonen. Bij de opening kan stil worden gestaan bij de bijzondere samenwerking tussen bewoners enerzijds en de gemeente en het waterschap anderzijds. De opening vindt plaats op vrijdagmiddag 11 april 2014 om 1500u.

De voetgangersbrug in het park krijgt een door de bewoners zelf voorgestelde naam. De bewoners hebben suggesties ingediend, waaruit een deskundige jury er één heeft gekozen. De naam wordt bij de opening van het park symbolisch onthuld.”

De Gemeente Zutphen kon de kosten voor herinrichting voldoen vanuit provinciale subsidie. Helaas was het budget niet toereikend om een door bewoners en gebruikers van het park gewenste tweede burg te laten plaatsen in het Wijnhofpark. De huidige wandelpaden in het park worden gebruikt als sluiproute en veel fietsers en bromfietsers maken het park, dat tevens hondenlosloopgebied is, onveilig. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de Werkgroep “Berkel Wijnhofpark” die bestaat uit gebruikers van het park, poogt alsnog deze tweede brug te realiseren. De werkgroep laat het volgende weten over de opening die vrijdag plaatsvindt:

“Voor ons als werkgroep is deze opening een mijlpaal, maar als het aan ons ligt, zullen er nog meer gaan volgen.
Wij werken immers nog steeds aan de plannen voor een tweede brug in het park, een avontuurlijk natuurlijke speelplaats en we willen nog graag met betrokkenen leuke activiteiten organiseren en uitstapjes maken. De werkgroep “Berkel Wijnhofpark” zit nog vol ideeën.
Maar voor nu: Graag tot vrijdag 11 april!”
Betrokken bewoners bij brug in heringerichte Wijnhofpark - Fotografie: Erwin Zijlstra

Betrokken bewoners bij brug in heringerichte Wijnhofpark – Fotografie: Erwin Zijlstra