Stoepranden in Noordveen en in het najaar Zutphense kerbykampioenschappen

Activiteitenvereniging DWK introduceert iets nieuws: Zutphense kampioenschappen stoepranden. Stoepranden is een balspel dat door ten minste twee personen wordt gespeeld op een straat met rechte trottoirbanden.

De bingo groep van DWK Zutphen besteedt de jaarlijkse inkomsten aan kinderactiviteiten. Dit jaar hebben zij ervoor gekozen om twaalf (zes paar) kerby’s (kunststof stoepranden) aan te schaffen. Deze stellen zij deze zomer gratis ter beschikking van wijkbewoners, straten, buurten, scholen en of andere organisaties.

De bedoeling is om te oefenen voor de Zutphense kampioenschappen stoepranden. Elke buurt straat etc. mag zijn eigen kampioenen afvaardigen naar de Zutphense kampioenschappen die DWK Zutphen zal organiseren.

In eerste instantie was het idee om de kampioenschappen te laten plaatsvinden tijdens de Week van de Wijk. Besloten is echter om dit toch later in het jaar te doen. Gedacht wordt aan de herfstvakantie. (Informatie hierover volgt t.z.t. uiteraard via onze e-mailservice.)

Tijdens de braderie van de Week van de Wijk op zaterdag 24 september, zal Activiteitenvereniging DWK de kerbykampioenschappen promoten. Mogelijk kunt u aan de kraam dan ook mensen treffen die oefenwedstrijden met u willen spelen.

Na de finale komen de kerby’s in beheer van DWK Spelverhuur. Na evaluatie kan het een jaarlijks terugkomend evenement worden.

Omdat DWK Zutphen een keuze moet maken in leeftijdsgroepen en er ook een keuze gemaakt moet worden uit een spelvariant voor de competitie, is DWK Zutphen op zoek naar contactpersonen in de wijken, straten, scholen, verenigingen, die mee willen doen om de juiste keuzes te maken voor de kampioenschappen.

Aanmelden en informatie verkrijgen kan bij: Activiteitenvereniging DWK Zutphen, info@dwkzutphen.nl, telefoon 0575 514176 (algemeen) of 06-46421373 (spelverhuur).