SAMEN VOORUIT OP SPORTPARK “HANZEPARK” – 18 september Clinic voor de jeugd

De gezamenlijke gebruikers van sportpark Hanzepark; Atletiekvereniging Hanzesport, scouting Karel Doorman, sportschool Personall Fit en voetbalvereniging AZC gaan samen met wijkteam Noordveen het park door ontwikkelen tot een vitaal sportpark.
Nog dit jaar wordt gestart met de aanleg van een beweegtuin met outdoor fitness apparaten, een multifunctioneel sportcourt waarop men kan voetballen, volleyballen en basketballen, een jeu de boules baan en een openlucht theater.

Het sport & beweegpark “Hanzepark” moet dè plek worden waar inwoners van de wijk Noordveen in Zutphen georganiseerd of op eigen initiatief kunnen sporten, bewegen en spelen.

Maar de ambities gaan nog verder. Met de openstelling van de, op het sportpark gelegen kantines en het nieuw aan te leggen openlucht theater, willen we de bewoners van de wijk Noordveen de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan verschillende activiteiten, wat te drinken of te eten, elkaar te ontmoeten en zich met elkaar te verbinden.
Om onze ambities duidelijk te maken hebben we een promotiefilmpje over het project gemaakt. Het filmpje is te bekijken via: https://youtu.be/b5269mD94j8

Om het vitale sportpark te realiseren heeft de werkgroep een project ingediend waarmee we kans maakten op een prijs van € 81.200.
Het project heet Samen VOORuit op sportpark “Hanzepark”.

Om in aanmerking te komen voor de prijs moesten we uiterlijk 30 juni 2020 zoveel mogelijk punten binnen halen. De drie projecten met de meeste punten zijn door gegaan naar de finale. Ondanks de vele stemmen, hebben we dat niet gehaald. Maar we zijn dankbaar voor de aandacht die het plan gekregen heeft en blijven ons inzetten om voor alle inwoners van de wijk Noordveen een prachtige ontmoetingsplek te kunnen creëren en verschillende activiteiten kunnen organiseren.

In het wijkbulletin uitgegeven in september 2020 is ook te lezen over het Sport & Beweegpark en over een kennismakingsclinic voor de jeugd. Zie ook de informatie hieronder:

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de e-mailservice van Wijkteam Noordveen.