Sint Maarten optocht groot succes!

Op 11 november liepen ruim 130 kinderen mee in de Sint Maartenoptcht georganiseerd door wijkteam Noordveen en veel vrijwilligers. De optocht vertrok vanuit woonzorgcentrum de Polbeek. Even was het spannend of er muziek zou zijn: maar gelukkig, vrijdag 8 november kregen we via een van de vrijwilligers het bericht dat Datura, een muziekgezelschap uit Warnsveld de optocht wilde komen opvrolijken met hun sfeervolle klanken.

Om 17.50 uur stond alles klaar, bewoners van de Polbeek verzamelden zich in de hal, en buiten was het koud maar prima weer. Binnen klonk een accordeon. Al gauw stond een grote groep kinderen en ouders voor de ingang van de Polbeek.  Datura verzorgde de muziek en de kinderen wachtten vol spanning tot de stoet zou vertrekken.

Even na kwart over 6 was het zo ver:  de muziek voorop en een lange stoet van kinderen met kleurige lampionnetjes en hun ouders vertrokken voor een route door de wijk. Onderweg was er voor alle kinderen een verrassing.

Terug gekomen bij de Polbeek was er voor iedereen een pakje drinken, wat te snoepen en een appel of mandarijn. Dit werd aangeboden door de Coop aan de Weg naar Laren. Nog even binnen kijken en daarna ging iedereen moe maar voldaan terug naar huis.

Datura medieval music entrance k