Lezing Peru start van reeks ‘Wijkbewoner vertelt…’?

Wijkbewoners die andere wijkbewoners willen vertellen over hun (vrijwilligers)werk, hun hobby of iets anders waar zij veel over weten of waarvan zij veel foto’s van kunnen laten zien, kunnen als zij willen in Noordveen een lezing of informatiebijeenkomst verzorgen. Zij kunnen hierbij desgewenst ondersteuning ontvangen vanuit Wijkteam Noordveen. Er wordt samen gezocht naar een geschikte locatie om de activiteit te laten plaatsvinden en er wordt voor gezorgd dat de activiteit bekend wordt in de wijk. Het is immers de bedoeling dat er ‘publiek’ op af komt.

Op donderdag 15 mei 2014 gaf wijkbewoner Dick Drost een lezing op Polbeek over het land Peru en zijn vrijwilligerswerk voor de kinderen van een tehuis aldaar. Zijn eigen verhaal, voorzien van foto’s en zelfs Peruaanse muziek. Zo’n 25 wijkbewoners keken en luisterden mee, terwijl een medewerkster van Polbeek de aanwezigen verzorgde door koffie en thee in te schenken. Het was allemaal goed georganiseerd, Dick vertelde enthousiast en nam de tijd om vragen te beantwoorden. Na afloop bleek wel hoe de aanwezigen dit initiatief, verzorgd door Polbeek, waardeerden. “Zo kom je nog eens ergens in de wereld en dat vanuit je eigen stoel”, prees een aanwezige oudere dame. Dat werd beaamd door de mensen naast haar. “Dat het zo toeging in Peru, wist ik niet. Indrukwekkend, hoor!” zei een ander.

“Schrijf maar een leuk stukje en vraag mensen om ook een lezing te houden”, zei Dick na afloop tegen een wijkteamlid dat juist was gekomen omdat de lezing door een wijkbewoner gegeven werd. Dat zou vaker moeten gebeuren!¬†Zou het een begin van een reeks ‘Wijkbewoner vertelt…’ kunnen zijn?

Twijfel niet! Meld u aan!

Mail naar wijkteamnoordveen@gmail.com of maak gebruik van het contactformulier¬†op deze website om te laten weten waarover u wilt vertellen of waarvan u foto’s wilt laten zien. In overleg wordt dan gekeken waar en wanneer de activiteit kan plaatsvinden en hoe deze gepromoot wordt.