Inbrekers gaan niet met vakantie! En u?

Vakantieslogan zomercampagne inbraakpreventie - Inbrekers gaan niet met vakantie

Wijkteam Noordveen vraagt uw aandacht voor onderstaande tips voor als u op vakantie gaat. Vorige zomer hebben wij deze tips van Het ministerie van Veiligheid en Justitie, de politie en het CCV ook verspreid:

Roep de hulp van vertrouwde buren in om een oogje in het zeil te houden als u op vakantie bent door u te helpen de woning een bewoonde indruk te geven door:

– de post weg te halen

– de plantjes water te geven

– de auto af en toe eens bij u op de oprit/parkeerplaats te zetten

– ‘s avonds de gordijnen te sluiten en deze ‘s ochtends weer te openen

– in geval van verdachte situaties 112 te bellen.

Kijk uit met wat u op social media deelt over uw vakantie. Dit kan voor inbrekers zeer welkome informatie zijn! 

Zomercampagne Inbrekers gaan niet met vakantie

Zomercampagne Inbrekers gaan niet met vakantie

Blijft u thuis?

Ook dan kunt u zich nuttig maken om inbraken te voorkomen. Help uw buren die op vakantie gaan (zie bovenstaand lijstje), communiceer over andermans vakantie niet openbaar via social media, maar in een persoonlijk bericht en houd een oogje in het zeil als een bekende op vakantie is.

Maar u wilt natuurlijk ook niet dat in uw eigen woning ingebroken wordt. En dat kan ook overdag gebeuren en zelfs wanneer u thuis bent, bijvoorbeeld doordat u de deur of een raam open heeft staan omdat het mooi weer is. In Noordveen geven wijkbewoners sinds december 2014 huis-aan-huis tips om de inbreker te ontmoedigen. De tips zijn verzameld op een bewaarkaart. U kunt de tips van de bewaarkaart hier bekijken. Wilt u ook de overige informatie van de bewaarkaart ontvangen, mail dan uw woonadres naar Wijkteam Noordveen, dan bezorgt de initiatiefgroep Woonveiligheid u de kaart!

 

Ziet u iets verdachts? Twijfel niet en maak meteen melding bij de politie. Daarna kunt u aantekeningen maken van hoe de persoon in kwestie er uit ziet, zodat u het signalement aan de politie kunt doorgeven.

Zo komen burgers en beroepskrachten samen in actie tegen inbrekers!