UPDATE Herinrichting Voorsterallee start later dan gepland

Het is de oplettende wijkbewoner al opgevallen: De geplande startdatum (begin maart) voor de herinrichting van de Voorsterallee is niet gehaald.

Projectleider Bertil Jansen van de Gemeente Zutphen laat weten dat daarvoor twee redenen aan te wijzen zijn: Het tekenwerk en de besteksvoorbereiding hebben meer tijd gekost en sinds vorige maand dient er voor verkeersomleidingen over de Provinciale weg een vergunning te worden aangevraagd met een termijn van acht weken (voorheen werd volstaan met een melding).

Het goede nieuws is dat er op 14* april a.s. een informatieavond wordt gehouden voor wijkbewoners, over de start van het werk. Die avond zal de aannemer zich eveneens presenteren. De startdatum van de werkzaamheden staat nu ingepland op 21 april a.s.

Direct aanwonenden ontvangen voor de informatieavond een uitnodiging per brief, net zoals voor de vorige twee informatieavonden het geval was. Andere wijkbewoners zijn eveneens van harte welkom. Op onze website is de informatieavond die om 19.30 uur begint en ongeveer een uur zal duren, vermeld in de wijkagenda.

Op dit moment liggen de contractstukken bij de aannemers en hebben zij gelegenheid gehad om vragen te stellen. Donderdag 20 maart a.s. is de aanbesteding en weet de Gemeente Zutphen welke aannemer het werk gaat uitvoeren. De aannemer heeft dan gelegenheid om het werk voor te bereiden en zal ook tijdens de informatieavond op 14* april een toelichting geven op het werk (planning, overlast, communicatie etc.)

 

-> Lees ook onze voorgaande berichten over dit onderwerp.

* Even is er sprake van geweest dat de informatieavond zou plaatsvinden op dinsdag 15 april 2014. De definitieve datum is echter maandag 14 april 2014.