Bewonerscommissie Berkelpark en Polbeek maken met wijkbewoners Wandelclub Noordveen tot een gewaardeerde wijkactiviteit

De wandelclub die door Bewonerscommissie Berkelpark in mei van dit jaar gestart is, in samenwerking met woonzorgcentrum Polbeek, is wat diverse wijkbewoners betreft een succes.

Elke maandagavond rond 18.15 uur treffen wijkbewoners elkaar in het restaurant van Polbeek en om 18.30 uur start de wandeltocht door de wijk. De samenstelling van de groep is per week wisselend, maar deelnemers vertellen dat zij het altijd gezellig vinden en dat is wat voor de organisatie telt. Ontmoeting staat voorop, maar samen wandelen is minstens zo leuk. Alleen als het erg regent, blijft men binnen en wordt er samen koffie en thee gedronken in Polbeek.

Wekelijks gaan er Polbeek-bewoners mee die aangewezen zijn op een rolstoel of die alleen nog kleine stukjes kunnen lopen en daarom niet veel meer buiten komen als er geen rolstoel beschikbaar is. Met veel enthousiasme worden deze wijkbewoners in de rolstoel door de wijk gereden door wijkbewoners die nog wel goed ter been zijn. Sommigen lopen af en toe mee, andere wekelijks. Dat is vrijblijvend. De oudste deelneemster is 97 jaar, de jongste die eens meeging was 4 jaar. Het kleinste groepje bestond uit 3 deelnemers, de grootste uit maar liefst 22 deelnemers. 

Soms lopen er mensen met hun rollator mee. Met hen wordt uiteraard rekening gehouden met het tempo van de wandeling. En men helpt elkaar bij de vele hoge stoepranden die Noordveen kent, of als de weg wat steiler afloopt, zoals bij de tunneltjes onder de Den Elterweg door.

Zo ontdekken de deelnemers samen hoe mooi en groen Noordveen is en hoeveel men samen weet van de geschiedenis van de wijk. Onderweg trakteert soms iemand op een dropje, pepermuntje of zelfs een ijsje en na afloop van de wandeling wordt er altijd samen koffie, thee en/of ranja gedronken in het restaurant van Polbeek.

De activiteit en het na afloop samen wat drinken is gratis, dus iedereen kan deelnemen. U bent van harte welkom! Alleen indien er een begeleider voor u geregeld moet worden, is tijdige aanmelding wenselijk: via flatsnoordveen@gmail.com (Bewonerscommissie Berkelpark) of bij Rianne van Polbeek, zodat er kan worden uitgekeken naar een vrijwilliger. Afhankelijk van het weer zal er in augustus en september nog wekelijks gewandeld worden.

Eind juli/begin augustus zijn er foto’s gemaakt tijdens de tocht door de wijk:

Fotografie: wijkbewoners Mirjam Tijhof en Chantal Elskamp