1000 oliebollen voor bewoners van azc Zutphen

Op 29 december 2016, van 15.00 tot 17.00 uur, stonden zo’n 70 inwoners van Zutphen op het azc-terrein oliebollen uit te delen en te bakken. Kinderen deden spelletjes, er werd muziek gemaakt, er was een prachtige ijsbeeract waar kinderen van genoten, 10 tallen vluchtelingen en Nederlanders stonden met een oliebol in de hand met elkaar te praten.

“Een spontaan idee. Haalbaar? Natuurlijk, wanneer jij het leuk vindt om mee te werken”. Zo begint de flyer waarmee initiatiefneemster Henny Lokhorst, bewoner van de wijk Noordveen, haar actie aankondigde en mensen opriep om mee te doen.

Henny: “Ik deed mee aan de training Buitengewoonzijn.nu, waarin deelnemers worden aangespoord om een belangeloos en maatschappelijk relevant initiatief te ontplooien. Zo kwam ik op het idee om iets voor vluchtelingen te doen samen met Zutphenaren. Het plan ontstond om oliebollen uit te delen en mensen te vragen zelf oliebollen mee te brengen naar het azc zodat (tijdelijke) Zutphenaren met elkaar in contact komen.

 

Henny: “Ik merk in mijn omgeving dat veel mensen graag iets willen doen voor vluchtelingen omdat het hen raakt dat deze mensen vaak veel hebben meegemaakt. Velen weten echter niet goed hoe ze dat moeten aanpakken.” De respons op haar oproep was enthousiast en massaal. Het COA was ook heel enthousiast en verleende alle medewerking aan het idee.

oliebollen azc Voorsterallee dec 2016

 

 

Bekijk hieronder de flyer die voor het initiatief verspreid is.
1000-oliebollen