Inbraken? 1 dag niet – Actie in Noordveen

logo-inbraken-1-dag-nietOp 28 oktober 2016 vindt de vierde landelijke actiedag tegen woninginbraken plaats. Ook in Noordveen? Jazeker!

In 2013, 2014 en 2015 organiseerden drie politiemedewerkers vanuit hun rol als burger het veiligheidsinitiatief 1DagNiet, een landelijke actiedag tegen woninginbraken. Op 28-10-’16 gaat 1DagNiet op herhaling. Opnieuw streven de initiatiefnemers Jelly Knoll, Patrick Fluyt en Tim Roskam met wijkbewoners, wijkagenten, bedrijven, overheden en instellingen naar een  inbraakloze dag.

Daarbij staan twee pijlers centraal: 1DagNiet wil bewustwording over het thema woninginbraken onder inwoners van Nederland vergroten en daarnaast bijdragen aan sociale verbindingen in de wijken.

Concreet motiveert 1DagNiet inwoners van Nederland om na te denken over positieve initiatieven die zij in of rond hun eigen huis, straat of wijk kunnen organiseren die de kans op inbraak sterk doen verminderen. Hiervoor is het noodzakelijk dat er landelijk veel aandacht voor de actiedag is: om burgers te informeren over het initiatief en hen te stimuleren om mee te doen.

In 2013 deed Zutphen actief mee, ook veel bewoners van de wijk Noordveen èn Wijkteam Noordveen. In 2014 en 2015 was er ook beweging in Noordveen. Dit jaar zullen leden van het Buurtpreventieteam voor de buurten Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark op vrijdagavond 28 oktober hun ronde door de wijk maken samen met de wijkagent en agenten in opleiding. Samen vertellen zij u graag over het initiatief en nodigen zij buurtbewoners uit om aan te sluiten bij het team. Juist tijdens de donkere dagen van het jaar is het goed als burger oplettend te zijn en de politie in te schakelen wanneer er sprake is van onraad. Doet u mee? De groep start om 19.30 uur bij de brievenbus aan de Voorsterallee. Heeft u vragen of wilt u aansluiten bij het team? Mail dan naar: buurtpreventie-bpva@outlook.com.

Ideeën opdoen voor de actie 1 Dag Niet alsmede hiervoor aanmelden, kan via de landelijke website van 1 Dag Niet. 1DagNiet heeft ook een Facebookpagina! Neem eens een kijkje en deel de berichten! Ook op die manier levert u al een bijdrage aan de landelijke actie. Maar meer ondernemen en uw actie naar buiten brengen, is natuurlijk nóg mooier!

Wilt u meer weten over inbraakpreventie in de wijk Noordveen? Lees dan verder via deze Kom-in-actie-tegen-inbrekers-link.