Zutphen steunt landelijke petitie om de huurexplosie tegen te gaan!

Tijdens de actie van Samenwerkende Bewonerscommissies Zutphen ter ondersteuning van de landelijke Petitie Blokkeer de Huurverhoging van de Woonbond, geven inwoners van Zutphen aan het zat te zijn.

 

De huren zijn de afgelopen jaren onbetaalbaar geworden voor steeds meer mensen. En ook voor dit jaar is huurverhoging ruim boven de inflatie door het kabinet toegestaan. Steeds meer huurders zitten financieel in de knel.

 

Samenwerkende Bewonerscommissies Zutphen maakt zich ernstig zorgen over de huurexplosie en daarom voeren de bewonerscommissies dit jaar opnieuw actie. Zij hebben handtekeningenlijsten neergelegd op diverse locaties in Zutphen, zijn deuren langs gegaan om bewoners te vragen de petitie te tekenen. Ook is de link naar de petitie online via o.a. social media verspreid.

 

Een negenjarig jongetje dat de buurt in ging om te helpen handtekeningen te verzamelen, zei “Het is belangrijk dat u tekent, want anders kan ik later helemaal geen huis meer huren, dan kan ik het niet betalen!” Hij scoorde een mooi aantal handtekeningen, maar zijn lot en dat van vele huidige en toekomstige huurders ligt in handen van de landelijke politiek en de woningcorporaties.

 

Op 12 maart 2015 werd de opbrengst van de Zutphense actie verzameld en opgestuurd naar de Woonbond. Aankomende dinsdag zullen deze honderden op papier gezette Zutphense handtekeningen tezamen met andere handtekeningenlijsten uit den lande door de Woonbond aangeboden worden aan de Tweede Kamer.

 

Duidelijk is dat Zutphen ook gehoor gaf aan de oproep om de petitie online te tekenen. Op de website komt de woonplaats Zutphen frequent voor in de lijst van ‘alle ondertekeningen’. Uit ontvangen reacties te concluderen, zullen er daarnaast nog vele anonieme ondertekenaars zijn.

 

Heeft u nog niet getekend? De digitale petitie van de Woonbond kan nog steeds getekend worden: http://stophuurverhoging.nl/

Meer dan 27.000 Nederlanders, waaronder vele Zutphense inwoners, gingen u voor!

 

 

Samenwerkende Bewonerscommissies Zutphen bestaat momenteel uit de volgende bewonerscommissies:

BC Bagijnenland, BC Berkelpark, BC ’t Berghege, BC Jan Rozeboomstraat, BC Stokebrand en BC Waterstratenvierendeel.

Aanmelden of informatie via: flatsnoordveen@gmail.com.