Jong en oud vermaken zich met eieren zoeken in speeltuin Schimmelpennincklaan (+foto’s +film)

Op zaterdagochtend 19 april 2014 organiseerden vrijwilligers uit de wijk op initiatief van Wijkteam Noordveen een Paasactiviteit voor kinderen tot en met 11 jaar: Paaseieren zoeken in de wijk.

Tussen de 30 en 40 kinderen uit de hele wijk kwamen samen met hun ouders/begeleiders in de speeltuin aan de Schimmelpennincklaan om daar en in het naastgelegen basketbalveldje eieren te zoeken. Voor elk gevonden ei kregen de kinderen een stempel. Alle kinderen kregen een beloning voor al het zoeken. De kinderen met de meeste stempels kregen een extra prijs: Yanniek (5 jaar), Sven (11 jaar) en Julia voor 11 gevonden eieren, Prosper (5 jaar) voor 10 gevonden eieren, Arne (9 jaar) en Pepijn (8 jaar) voor 9 gevonden eieren. Ook was er een prijs voor wie een (van de twee) paashaasje(s) had gevonden en waren er poedelprijzen voor Jans (3 jaar), Sarah ( 6 jaar) en Thijs. Niemand ging met lege handen naar huis.

Toch zijn niet alle eieren gevonden. Wie nog één of meer van de best verstopte eieren vindt, kan dat melden bij Wijkteam Noordveen via wijkteamnoordveen@gmail.com en misschien is er nog een prijs….

Na het zoeken en het uitdelen van de beloning voor de kinderen, was er ranja en werden paaskoekjes en paaseitjes uitgedeeld. En ook was er nog tijd om in de speeltuin te spelen. Tijdens de activiteit hadden de ouders zich al tegoed kunnen doen aan koffie en thee. Niet alleen het weer, maar ook de sfeer was goed en het liep al tegen de middag toen de laatste deelnemers huiswaarts gingen.

Het organisatieteam kijkt terug op een geslaagde ochtend, gesponsord door Coop Weg naar Laren en de Gemeente Zutphen, en nodigt u van harte uit de foto’s en filmopnames hieronder te bekijken.

Flyer Paasactiviteit Noordveen 2014

Flyer Paasactiviteit Noordveen 2014

Fotografie: wijkbewoner Marc Persoon

Filmopname Paasactiviteit Noordveen 2014 door wijkbewoner Han Verbeek