Weggeefmarkt in Polbeek geslaagd

De weggeefmarkt die op zaterdag 11 oktober werd gehouden in Polbeek, is enthousiast ontvangen in de wijk Noordveen, maar ook door andere Zutphense inwoners. Het initiatief is een samenwerking van Woonzorgcentrum Polbeek en Bewonerscommissie Berkelpark.

De organisatoren hoopten met deze weggeefmarkt deelnemers in de gelegenheid te stellen om iets voor een ander te kunnen betekenen door iets weg te geven of juist door iets te mogen ontvangen. Deelnemers moesten hun spullen zelf weggeven, waardoor er leuke contacten tot stand werden gebracht. Niet weggegeven spullen konden niet worden achtergelaten, maar werden weer meegenomen.

“Het mooiste zijn de interacties tussen jong en oud en het samen ophalen van herinneringen aan de hand van het aanbod” vertelden de organiserende bewoners uit de buurt Berkelpark. “Het was leuk te zien dat het aanbod zeer gevarieerd was: boeken, spellen, puzzels, kleding, laarzen, een spiegel, faxapparaat, Tupperware, speelgoed, douchegel, crèmes, mokken, printers/scanners, het was er allemaal”.

De markt was deze eerste keer bescheiden van opzet, maar de sfeer uitermate goed. In het Grand Café van Polbeek was dat ook te merken. Mensen bleven nog gezellig even wat drinken en sommige zelfs eten. Dat kan overigens ook als er geen activiteiten zijn in Polbeek. Het is een centrum waar ook voor wijkbewoners de hele week iets te halen is.

Flyer weggeefmarkt 11102014