Voor&door wijkbewoners: Gratis boeken lenen in de wijk!

In Noordveen kun je op verschillende locaties gratis boeken lenen. Wij zetten ze hieronder op rij:

 

 

Op de hoek van de Weg naar Laren 53/ Hemonystraat hangt dankzij de inzet van wijkbewoonster Nelleke van Keulen sinds januari 2015 een lees/leenbibliotheek. In het boekenkastje kunnen mooie boeken gestopt worden zodat anderen deze kunnen lezen. Je kunt er ook boeken uithalen om ze zelf te lezen of om eruit voor te lezen. Zie ook: https://www.noordveenzutphen.nl/een-lees-leenbibliotheek-in-onze-wijk-noordveen/

 

Voor kinderen: Zwerfboekstation in Noordveen

Sinds januari 2015 heeft onze wijk een officieel Zwerfboekstation: Fier Hoogbegaafd, Weg naar Laren 39. Wijkbewoonster Sanne van der Starre schrijft daarover:

Daar zijn wij hartstikke blij mee! Vanaf nu kunnen kinderen bij ons komen neuzen in de boekenkast, een boek meenemen en nadat ze het gelezen hebben kiezen: brengen ze het boek weer terug, of gaat het op avontuur en laten ze het achter op een leuke plek? Via de site www.kinderzwerfboek.nl kunnen ze de boeken volgen via de code die in het boek staat.  Leuk he?! 

Uiteraard willen wij het aanbod zo gevarieerd en uitgebreid mogelijk hebben, en houden. Dus heb je nog boeken in de kast staan die je een avontuurlijker leven gunt? Bij ons zijn ze van harte welkom!

 

Maar in onze wijk zijn al enkele jaren méér mini-biebs:

 

Stuurmanstraat 14

De LFL (Little Free Library, zie www.lfl.com) die wijkbewoner Frans-Jan Mulschlegel sinds 2012 in zijn tuin heeft staan, is de eerste officieel geregistreerde LFL van Nederland.

Er zijn boeken voor volwassenen, maar ook boeken voor kinderen, te leen.

Overigens kun je op dit adres ook plastic doppen inleveren voor de ‘actie geleidehond’.

 

Van Drinenstraat 40

De minibieb/ boekenplank in de buurtflat is alle dagen bereikbaar als de buurtflat open is. Dan hangt de vlag uit, in principe elke doordeweekse ochtend. Meestal liggen er een boek of 5 tot 7 op de boekenplank. Deze boeken staan geregistreerd bij Bookcrossing.com. Als je een boek leuk vindt dat er ligt mag je het meenemen, houden of doorgeven. Terugleggen of ergens anders leggen mag natuurlijk ook. Via het nummer in het boek kan je online op bookcrossing.com geheel anoniem een melding maken dat het boek bij je is. Je kan je natuurlijk ook registeren bij bookcrossing zodat je het boek kan volgen.

Mensen die zelf boeken over hebben, mogen ze altijd op ‘t plankje erbij leggen. Iris Hopman, buurtbewoonster, houdt deze mini-bieb bij en probeert 1x per 2 weken op vrijdag er nieuwe boeken neer te leggen.

 

 

  • Mist er een locatie? Laat het ons weten!
  • Wil je ook wel een mini-bieb starten en bijhouden, maar heb je er thuis geen plek voor? Wijkteam Noordveen kan je een locatie in de wijk aanbieden!

Mail naar wijkteamnoordveen@gmail.com