Vier Sint Maarten!

Sint Maarten deelnamekaart 2015DOET U OOK MEE? Op 11 november gaan kinderen met hun ouders tussen 17.30 en 18.30 uur van deur tot deur om te zingen. Zij doen mee aan SINT MAARTEN NOORDVEEN 2015.

Hang deze kaart aan de deur of het raam van de woning, zodat deze duidelijk van buitenaf (in het donker) zichtbaar is.

Kinderen die meedoen aan het feest zien zo dat je deelneemt aan het feest
en dat ze mogen aanbellen om te zingen. Het is de bedoeling dat ze daarvoor
als beloning iets lekkers krijgen; snoep of fruit. Als de beloningen op zijn,
kun je gewoon deze kaart weghalen.

Deelnemende kinderen lopen onder begeleiding van een ouder of verzorger.

DOE JIJ OOK MEE? Ga met je lampion op 11 november tussen 17.30 en 18.30 uur van deur naar deur, bel aan, zing een liedje en… Wie weet krijg je wat lekkers. Loop samen met je ouder(s) of verzorger(s) en bel alleen aan bij mensen die hieraan meedoen.

Je herkent deelnemers aan de kaart (zie hierboven) die op de deur of het raam hangt. Wie deze kaart heeft opgehangen, geeft aan dat je mag aanbellen op 11 november tussen 17.30 en 18.30 uur en dat er iets lekkers voor je in huis is als beloning voor het zingen van een Sint Maartenliedje. Je kunt de kaart ook zelf ophangen als je iets lekkers wilt uitdelen!

Voorbeeld Lampion Uil

Voorbeeld Lampion Uil

Heb je nog geen lampion? Je kunt deze samen met je ouder(s) of verzorger(s) komen maken tijdens de gratis inloop lampionknutselmiddag!

 

VANAF 18.30 UUR DWK-GEBOUW

Gezellig samenzijn met drinken & iets lekkers

Alle wijkbewoners, jong en oud, zijn vanaf 18.30 uur welkom in de grote zaal van het DWK-gebouw voor een gezellig samenzijn. Kinderen kunnen hun lampion laten zien en krijgen een zakje snoep of fruit en voor iedereen is iets te drinken.

Iedereen die deze avond Sint Maartenmuziek wil maken, wordt van harte uitgenodigd zijn eigen instrument mee te nemen naar de Leeuweriklaan 19. Deze avond wordt koffie, thee, ranja en chocolademelk geschonken en er wordt snoep en mandarijnen uitgedeeld door vrijwilligers.

 

Sint Maarten kaart 2015 voorzijdeWIE MAAKT DE LEUKSTE FOTO?

Win een leuke prijs met je foto’s

Maak gekke, prachtige, ontroerende foto’s van jouw Sint Maartenfeest in Noordveen en stuur ze naar wijkteamnoordveen@gmail.com via e-mail of wetransfer.com. De maker van de leukste foto wordt natuurlijk beloond!

Meer informatie over dit feest staat op www.noordveenzutphen.nl. Op het wijkkaartje (rechtsbovenin de site) staat exact welke straten binnen Noordveen vallen en dus in welk gebied op 11 november tussen 17.30 en 18.30 uur kinderen met hun lampion kunnen wandelen en zingen.

SINT MAARTENFEEST

Op 11 november wordt het Sint-Maartenfeest gevierd. Het is de naamdag van Martinus van Tours en wordt ook wel Sint-Martinus, Sinter Merte of Sinte-Mette genoemd. De lampionnentocht is een algemene traditie
bij de viering van dit feest. Kinderen maken lampionnen (of hollen suikerbieten uit) en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen in ruil snoep of fruit.