Verkoop aan de deur….vertrouwt u het niet?

Een oplettende wijkbewoner bracht Wijkteam Noordveen op de hoogte van iets wat zij niet helemaal vertrouwde. Haar voorgevoel lijkt te kloppen en daarom delen wij deze informatie met u.

Betreffende wijkbewoner kreeg een verkoper aan de deur die vertelde van Stichting ‘Beleef je talenten’ te zijn die voor het goede doel stroopwafels verkoopt.
Toen zij vroeg of de verkopers een vergunning hadden, was het antwoord dat dat in deze gemeente niet hoeft. Maar…

Voor het inzamelen van geld voor een bepaald doel heeft men wel degelijk een vergunning van de gemeente voor nodig.

Indien er iemand aan de deur komt zonder vergunning of als u het niet vertrouwt, dan kunt u dat melden bij de gemeente en/of politie. Daarvoor is het handig als u zoveel mogelijk informatie heeft. Bijvoorbeeld over de persoon, het bedrijf waarvoor iemand werkt of zegt te werken, de auto waar diegene mee kwam, wanneer hij/zij aan de deur kwam en wat er werd verteld. 

De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en op de website www.politie.nl is het mogelijk een bericht achter te laten voor de wijkagent via een contactformulier.

Bewoners kunnen, behalve met de politie, ook contact opnemen met het team Toezicht & Handhaving via het algemene nummer van 14 0575. Mailen kan naar info@zutphen.nl t.a.v. team Toezicht & Handhaving.

 

Colportage...

Colportage…