Workshop gebarentaal vraagt om herhaling of vervolg

Op 19 november jl. organiseerde Wijkteam Noordveen een leuke avond in de wijk, in samenwerking met Polbeek en een wijkbewoner die mede-wijkbewoners graag wilde laten kennismaken met iets bijzonders…
Via onderstaand bericht nodigde zij mede-wijkbewoners uit.

Vindt u gebarentaal ook zo’n fascinerende taal? Maar vraagt u zich ook af hoe dat nou precies werkt met die handen? Kan alles verteld worden met gebaren? En gebruiken ze in China dezelfde gebaren als in Nederland?

Mijn naam is Deborah, ik ben pas afgestudeerd als Tolk Nederlandse Gebarentaal en ik woon in de wijk Noordveen. Ik vind het leuk om met u als buurtbewoner te delen wat ik heb geleerd over de Nederlandse Gebarentaal. Een taal leren we natuurlijk niet in één lesje, maar ik wil u laten zien dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn om een klein gesprekje te voeren met iemand die doof of slechthorend is. We gaan lekker een beetje oefenen met ‘wapperen’ (kletsen in gebarentaal)!
 
Deze bijeenkomst is gratis en vindt plaats op woensdagavond 19 november om 19.30 uur in Polbeek, Van Dorenborchstraat 1. Deelnemers worden vanaf 19.00 uur ontvangen met koffie en/of thee.
Wilt u erbij zijn? U bent van harte welkom! U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar wijkteamnoordveen@gmail.com onder vermelding van ‘aanmelding workshop gebarentaal’.

Tot dan!
 
Met vriendelijke groet, Deborah

Op deze uitnodiging gingen negen wijkbewoners in, waarvan vier in de leeftijdscategorie van 21 t/m 39 jaar en vijf personen van ouder dan 60 jaar. Onder de deelnemers waren drie mannen.
Deborah zorgde samen met twee wijkteamleden een sfeervolle avond die wat de deelnemers betreft voor herhaling vatbaar is. Op de korte vragenlijstjes die deelnemers aan het einde van de avond konden invullen, werd o.a. vermeld: ‘Leuke kennismaking, ontspannen avond, gezellig, leerzaam, het samenspel schept een band’.

Het was ook mogelijk aan te geven welke tips/suggesties er waren naar aanleiding van de avond. Deze zullen ter harte genomen worden, want het ziet er naar uit dat deze workshop wordt herhaald en/of vervolgd! Via de e-mailservice en deze website zal hiervoor aankondiging volgen.

Deborah benadrukt (en vertelt ook tijdens de workshop,) dat zij de taal niet lang kent en dat native-speakers veel beter hierin kunnen lesgeven. Deborah geeft deze workshop enkel en alleen als wijkbewoner om andere wijkbewoners kennis te kunnen laten maken met de taal.