Training ‘GOED Omgaan met dementie’ voor ondernemers

Heeft u interesse om ook dementievriendelijk te gaan ondernemen? Aanmelden voor (informatie over) een training GOED Omgaan met dementie voor ondernemers in de wijk Noordveen kan via noordveenzutphen@gmail.com. Geïnteresseerde ondernemers die gevestigd zijn in andere wijken in Zutphen of in Warnsveld kunnen contact opnemen via info@zutphen.nl. Vermeld in de titel van de e-mail alstublieft dat het gaat om dementievriendelijk ondernemen.

Als Werkgroep Dementievriendelijk Noordveen zijn we er trots op te mogen laten weten: Cafetaria Goldenbelds is eerste dementievriendelijke onderneming in de Gemeente Zutphen.

Woensdag 1 maart 2023 heeft wethouder Jasper Bloem de sticker ‘Dementievriendelijke onderneming’ uitgereikt aan Nick en Mandy Goldenbeld. Het bijbehorende certificaat en een mooi bos bloemen maakten de uitreiking extra feestelijk. En dat verdienen deze sociale ondernemers. Echte ambassadeurs voor een dementievriendelijke samenleving, volgens Freek Jansen, voorzitter van de regionale afdeling Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland. Lees hier meer.

De werkgroep dementievriendelijk Noordveen is een samenwerkingsverband bestaande uit vrijwilligers van Wijkteam Noordveen en organisaties in Noordveen: Dementienetwerk Zutphen-Lochem-Vorden e.o., Gemeente Zutphen, Perspectief Zutphen, Sensire (de Lunette) en Zorggroep Sint Maarten (de Polbeek). Deze werkgroep is de aanjager van het dementievriendelijk maken van de wijk Noordveen. Samen wordt gekeken wat hier voor nodig is. Contact: wijkteamnoordveen@gmail.com.