Torenfonds biedt ondersteuning en financiën bij initiatieven voor de wijk

Tijdens een bijeenkomst voor actieve bewoners uit Zutphen en Warnsveld heeft het Torenfonds zich gepresenteerd en gevraagd om de eerste aanvragen voor dit nieuwe lokale fonds. Ook Wijkteam Noordveen was vertegenwoordigd op deze bijeenkomst.

In het jaar 2016 heeft het wijkteam – evenals diverse andere wijkteams – een bijdrage vanuit wijkbudget gedaan aan het Torenfonds, als eenmalige ondersteuning voor de opstart van het initiatief met als uitgangspunt dat de investering de wijk weer ten goede komt aan de wijk. Dit omdat wijkbewoners uit dit fonds niet alleen geld kunnen krijgen, maar ook de ondersteuning bij het uitwerken van hun initiatief kunnen ontvangen, die wij als wijkteam niet (op die manier) kunnen bieden. Wij gaan ervan uit dat de geïnvesteerde bijdrage zich dus dubbel en dwars aan de wijk zal terugbetalen. De eerste verwijzing van wijkbewoners naar het Torenfonds heeft in 2016 ook al plaatsgevonden.

Heeft u een goed idee en kunt u ondersteuning gebruiken bij het uitwerken en financieren daarvan? Bezoek de website van het Torenfonds of download de informatieflyer.