Straatfeest betaald vanuit wijkbudget!

Wist u dat het mogelijk is om met subsidie een straatfeest te organiseren? Dat kan! Eénmaal per twee jaar kunt u hiervoor een aanvraag indienen via onderstaande link: http://www.zutphen.nl/Inwoners/Wonen_en_verhuizen/Wijk_en_dorp/Uw_idee_voor_de_buurt/Bijdrage_voor_buurt_of_wijkactiviteit.

Er gelden wel enkele regels. Zo mag het geld niet uitgegeven worden aan alcohol, moeten de uitgaven vooraf begroot en (tot het bedrag van de subsidie) achteraf verantwoord worden en kan er slechts eenmaal per twee jaar een bijdrage toegekend worden, die maximaal € 100,- kan bedragen. De hoogte wordt bepaald aan de hand van de aanvraag. In Noordveen door wijkregisseur Kees Meijer (Gemeente Zutphen) en Wijkteam Noordveen. Soms hebben zij ook tips om spullen voor een straatfeest te kunnen lenen of goedkoop te huren.

Hieronder leest u over het straatfeest dat in 2016 de Van Löben Selsstraat is georganiseerd.

Sfeervol en gezellig samenzijn in de Van Löben Selsstraat

 

01102016 Straatfeest Van Loben SelsstraatZaterdag 1 oktober waren de bewoners van de Van Löben Selsstraat buiten op straat voor een gezellig straatfeest voor jong en oud. Vanaf 16.00 uur was de straat afgezet voor verkeer, waren auto’s verplaatst, een grote tent opgebouwd en kon het feest beginnen. Die middag was de oer-Hollandse straat, genoemd naar een belangrijke plaatselijke rechter in de twintiger jaren, omgetoverd tot een klein Frans dorpje. Met een lange tafel, rood geblokte tafelkleden, Franse muziek en de lekkerste zelfgemaakte gerechten voor en door iedereen.

 

Wie vangt de stok?Straatfeest Van Loben Selsstraat 20161001

De middag begon met een ruilbeurs voor spullen en diensten. De theekopjes gingen van de ene buur naar de andere buur en prachtige vazen werden geruild voor kinderspeelgoed. Ondertussen waren de kinderen lekker aan het spelen. Het populairst was het spelletje ‘Stokken vangen’, á la een zaterdagavond Tv-spelletje uit de jaren 70. Groot en klein probeerden de stokken uit de lucht te vissen. Maar die vielen dan toch weer op een onverwacht moment naar beneden. Grote hilariteit alom. Sjoelen, tennissen, bellen blazen…. De kinderen  konden zich goed uitleven.

 

Straatfeest Van Loben Selsstr 01102016Appeltaart van buurvrouw Bets

Aan het begin van de avond werden de zelfgemaakte gerechten opgediend. Iedereen schoof samen aan de lange tafel aan en ging eten van elkaars kookcreaties. Courgettesoep, lekkere salades, Franse kaasjes, pana cotta… Het was allemaal even lekker.  Het eten werd afgewisseld met ‘live’-optredens. De kinderen van verschillende huizen vormden een gelegenheidsorkestje en hadden grappige liedjes ingestudeerd. Ook werd het Van-Löben-Sels-straatlied uitgebreid met een aantal coupletten over de buurtkat, de geslachte haan van Raymond en het vertrek van de buurtjes op nummer 7. Buurvrouw Bets had een lekkere appeltaart gebakken voor bij de koffie. Het was een heel geslaagd buurtfeest!! Alle buurtgenoten bedanken de Gemeente voor de financiële bijdrage om dit feest mogelijk te maken.