Politie en wijkbewoners in actie tegen inbrekers

Wijkteam Noordveen berichtte wijkbewoners via haar e-mailservice over het “witte voetjes-project”, waarvoor de politie de laatste woensdag van juli op pad ging. Wijkagent Wilco van Dijk gaf informatie over het resultaat van de actie in de buurten Voorsteralleekwartier-Noord en Polbeek:

Woensdagavond tussen 18.15 en 21.15 uur, een geschat aantal van 50 a 60 woningen en tuinen bezocht:

Een 15 stuks onafgesloten tuindeuren en ongeveer 5 a 6 openstaande keuken- of kamerdeuren.

Totaal zo’n 10 a 12 voetjes achtergelaten in woningen.

Omgeving Bronkhorststraat, Van Dorthstraat, Deventerweg, Van Bourlostraat (Polbeek)

en Stuurmanstraat en Van Suchtelenstraat (Voorsteralleekwartier).

Rondom de flats in de buurt Berkelpark zijn dezelfde week jongeren gesignaleerd die duidelijk aan het verkennen waren waar zij konden inbreken of insluipen.

De politie is, na een tip van een wijkbewoner, in touw geweest om hen aan te kunnen houden en roept u op om ramen en deuren te sluiten als u niet in de buurt bent en om meteen 112 te bellen bij verdachte situaties.
Een flatbewoner meldde dat zij in het weekend iemand over meerdere galerijen zag lopen die overal naar binnen keek. Twijfel in zo’n geval niet en maak meteen melding bij de politie. Daarna kunt u aantekeningen maken van hoe de persoon in kwestie er uit ziet, zodat u het signalement aan de politie kunt doorgeven.
Zo komen burgers en beroepskrachten samen in actie tegen inbrekers!
Net als de politie en Wijkteam Noordveen besteed de Gemeente Zutphen aandacht aan de zomercampagne van het CCV tegen inbraak. Op de websites kunt u hierover lezen.