Peuter Proefles laat kleinsten proeven van Daltononderwijs

Wat is Daltononderwijs en hoe voelt het om op de basisschool les te krijgen? Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen dit zelf ontdekken op woensdag 8 oktober om 10.30 uur tijdens een heuse Peuter Proefles bij de Daltonbasisschool Jan Ligthart in Zutphen. Daarbij proeven peuters niet alleen van het onderwijs, maar ook van pannenkoeken die door leerlingen van groep 8 worden gebakken.

Daltononderwijs vermengt specifieke didactische ingrediƫnten, zoals zelfstandig en samenwerken, tot een uitgebalanceerd menu waarmee kinderen leren keuzes maken, samenwerken en worden gestimuleerd een leven lang te blijven ontdekken, leren en weten.

Peuter Proefles

Peuters die willen proeven tijdens en van een echte kleuterles, zijn van harte welkom tijdens de Peuter Proefles. Tussen 10.30 en 11.30 ontdekken ze welke keuzemogelijkheden voor hen open liggen, smullen ze van pannenkoeken en krijgen ze een leuke verrassing toe, eveneens door leerlingen zelf gemaakt. Ouders mogen bij hun kinderen blijven in de klas en krijgen een rondleiding door de school van leerlingen uit de Leerlingenraad.