Ook (oud)bewoners Noordveen maken hun vrije slag door Zutphen

De derde zaterdag in augustus staat De Vrije Slag Door Zutphen op het programma. In 2014 was het daardoor druk langs de Berkel en in Noordveen uiteraard opnieuw vooral rondom de ijsbaan, waar het startpunt en/of de finish was voor de vele deelnemende zwemmers.

Onder hen waren diverse wijkbewoners en oud-wijkbewoners, waaronder wethouder van sport Annelies de Jonge. Zij woonde in de buurten Berkelpark en Deventerwegkwartier en zwom dit jaar de 855 meter in een tijd van 00:26:06:25. Haar afstandsgenoten zwommen een tijd tussen 00:16:12:56 en 00:52:37:94. Toen de wethouder na haar zwemprestatie het water uit kwam, wachtten haar rode rozen van partijgenoten en liet zij, op de vraag hoe zij de prestatietocht ervaren had, omstanders weten dat zij volgend jaar de 1500 meter zal gaan zwemmen. Trots toonde zij later de fotograaf het zwarte shirt dat met het zwemmen verdiend was.

Het evenement trok niet alleen veel (bekende) deelnemers, maar ook veel publiek. Tijdens het evenement, maar ook op hun website laten de organisatoren van DVSDZ weten dat het een geweldige zwemmiddag was, waarvoor zij het team, deelnemers en publiek danken. Op dezelfde website zijn ook de zwemtijden gepubliceerd van de deelnemers van de afstanden van 855, 1500 en 3000 meter.

Fotografie: wijkbewoner Marc Persoon