Noordveen steunt ‘dopjesactie geleidehonden’ en u kunt meedoen!

Stuurmanstraat 14

Plastic dopjes sparen voor het goede doel, dat doen vele wijkbewoners in Noordveen. Zij steunen de actie waarvoor wijkbewoner Frans-Jan Mulschlegel zich inzet. En u kunt meedoen!


Op verschillende locaties in Zutphen heeft Frans-Jan een fles of bak geplaatst waar mensen plastic dopjes in kunnen doen. Het gaat om dopjes van frisdrankflessen, sap- en melkpakken. De dopjes worden bij een recycling bedrijf gebracht en het geld dat hiervoor ontvangen wordt, gaat naar de opleiding van de hulp- geleidehonden.


Frans-Jan heeft in zijn voortuin aan de Stuurmanstraat 14, naast de minibieb, ook een bak staan voor de dopjes. In 2014 heeft hij dankzij de hulp van vele wijkbewoners maarliefst 36 volle vuilniszakken met dopjes naar het inleverpunt in Apeldoorn kunnen brengen. Helpt u mee om er dit jaar nog meer zakken van te maken?


 

Meer informatie over deze dopjesactie is te vinden op de Facebook pagina van Frans-Jan:
https://www.facebook.com/ZutphenseDopjesactie?ref=hl


 

Wist u overigens dat u de sap- en melkpakken gratis kunt brengen naar de speciale container daarvoor in de milieustraat aan de Van Drinenstraat?

Er is daar tevens een container voor glas, kunststof/plastic, blik, kleine huishoudelijke apparaten en één voor kleding en schoenen.

De milieustraat vindt u vlakbij het fietstunneltje dat van de Van Drinenstraat naar de Schimmelpennincklaan leidt.