Let op: scholieren!

‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne 4 september Zutphen

Woensdag 4 september geven verkeerswethouder Patricia Withagen en kinderen van basisschool Adriaan van den Ende het regionale startsein voor ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne.

In het het jaar van de fiets maken de kinderen tijdens de actie een fietstocht door Warnsveld langs plekken waar dagelijks veel kinderen oversteken. Op een oversteekplaats nabij school brengen 2 kinderen de krijttekening samen met de wethouder aan. De actie wordt uitgevoerd met kinderen uit groep 8. Juist deze leerlingen gaan vaak zelfstandig -lopend of fietsend- naar school en nemen actief deel aan het verkeer. Met de verkeersveiligheidscampagne, die jaarlijks na de zomervakantie wordt gehouden, willen de betrokken partijen automobilisten en motorrijders bewust maken van de aanwezigheid van veel nieuwe en kwetsbare verkeersdeelnemers.
Kinderen onwennig in het verkeer na 6 weken zomervakantie
Weggebruikers hebben een hele tijd geen naar school fietsende kinderen op hun pad gezien en moeten zich hier weer op instellen. Dat geldt ook voor de kinderen; sommige kinderen fietsen voor het eerst naar school, andere hebben deze route een hele tijd niet gefietst. Brugklassers fietsen vaak een nieuwe, maar ook langere en gevaarlijker route. Dat is voor hen natuurlijk helemaal wennen.Met deze verkeersveiligheidscampagne maakt VVN weggebruikers extra alert.

Bron: zutphen.nl. Lees hier het volledige artikel.