Inbraak voorkomen in de zomer(vakantie)tijd

Wijkagent Yilmaz Uluçay wijst wijkbewoners graag op de inbraakpreventiecampagne van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid).

Deze campagne richt zich op de zomermaanden waarin bewoners op vakantie gaan en hun woning soms wel erg uitnodigend voor inbrekers achterlaten. Men hoopt met deze campagne bewoners meer bewust te maken van hun eigen rol bij het voorkomen van inbraken, de sociale cohesie te versterken en bewoners samen aan een veiligere gemeente te laten werken. Zie http://www.hetccv.nl/nieuws/2014/05/zomercampagne-inbrekers-gaan-niet-met-vakantie.html

 

Wijkteam Noordveen vraagt uw aandacht voor onderstaande tips voor als u op vakantie gaat van Het ministerie van Veiligheid en Justitie, de politie en het CCV:

Roep de hulp van vertrouwde buren in om een oogje in het zeil te houden als u op vakantie bent door u te helpen de woning een bewoonde indruk te geven door:

– de post weg te halen

– de plantjes water te geven

– de auto af en toe eens bij u op de oprit/parkeerplaats te zetten

– ’s avonds de gordijnen te sluiten en deze ’s ochtends weer te openen

– in geval van verdachte situaties 112 te bellen.

De campagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie’ roept dan ook bewoners die op vakantie gaan op om hun buren in te lichten.

 

Maar u kunt nog veel meer doen, ook als u zelf niet op vakantie gaat. De komende tijd zullen wij aan dit onderwerp aandacht besteden via onze e-mailservice en website.

Wel willen wij u op dit moment nog de tip meegeven uit te kijken wat u op social media meldt over op vakantie gaan. Voor inbrekers kan dit zeer welkome informatie zijn!