In Noordveen startte op 2 mei de IJssel-Berkelloop + FILM!

Zaterdag 2 mei 2015 organiseerde Het Rode Kruis afd. De Graafschap weer een wandelloop in Zutphen en omstreken, de IJssel-Berkelloop. De opbrengst is bestemd voor de jaarlijkse boottocht die de afdeling organiseert voor eenzamen, ouderen en mensen met een beperking. De wandelloop startte in het Rode Kruisgebouw aan de Van Drinenstraat. Na een prachtige route door een typisch stukje Achterhoek was hier ook de finish.

Iedereen die van wandelen houdt, kon deelnemen tegen betaling van een bijdrage van enkele euro’s en zelf kiezen welke afstand zij, op eigen gelegenheid, voorzien van een routebeschrijving, wilden wandelen. De mogelijke afstanden waren 5, 10, 20 en 30 kilometer.

Wijkbewoner Han Verbeek maakte een videoreportage.

 

Sommige deelnemers bezochten ook de voorjaarsmarkt van Polbeek die op dezelfde dag in de middag plaatsvondt. Wandelaars hoefden vanaf het Rode Kruisgebouw enkel via de ingang aan de Voorsterallee de fietstunnel naar Polbeek door te lopen om Polbeek met de herkenbare toren te bereiken. De kleine, maar sfeervolle voorjaarsmarkt was te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur.