Huurdersorganisatie houdt enquête onder huurders van Woonbedrijf ieder1

Aan de huurders van Woonbedrijf ieder1 is een aankondiging verzonden van de bewonersenquête die door HuurdersBIJ1 is opgesteld in samenwerking met de Woonbond.

HuurdersBIJ1 is een actieve huurdersorganisatie die opkomt voor de belangen van huurders van Woonbedrijf ieder1 in Deventer en Zutphen. Men wil graag samen met de huurders de koers bepalen. Men heeft daarom de Woonbond gevraagd om via een (digitale) enquête de mening van de huurders op te halen. De enquête kunnen de huurders invullen via http://www.woonbondonderzoek.nl/huurdersbij1.

Ook huurders die niet over internet(vaardigheden) beschikken, kunnen de enquête invullen. Zij kunnen een enquête op papier aanvragen door te bellen naar 06-25226990.

Naar aanleiding van reacties van huurders hebben enkele bewonerscommissies HuurdersBIJ1 verzocht de reactietermijn te verlengen. Daardoor is het mogelijk de enquête nog tot 25 november 2019 in te vullen.

Maar wat doet HuurdersBIJ1 nu precies? De huurdersorganisatie maakt afspraken met Woonbedrijf ieder1 over onder andere betaalbaarheid, het aantal beschikbare huurwoningen, energiebesparing en de hoogte van de huren.

Het bestuur wordt gevoed door inbreng vanuit de 40.000 huurders van Woonbedrijf ieder1. Deze inbreng wordt via samenwerking met de bewonerscommissies ontvangen, maar huurders kunnen ook rechtstreeks met HuurdersBIJ1 contact leggen. De verzamelde informatie wordt vertaald naar duidelijke vraagstellingen en adviezen en bij Woonbedrijf ieder1 op tafel gelegd.

Wanneer huurders met HuurdersBIJ1 willen meedenken of  in de uitvoerende taken willen helpen, kunnen zij dit eveneens via de enquête laten weten.

Onder de respondenten worden drie boodschappenbonnen t.w.v. € 25,00 verloot.

Meer informatie over HuurdersBIJ1 vindt u op www.huurdersbij1.nl