Filmpje Noordveen – de laatste gasman

Zutphen vanaf 2050 ook zonder aardgas

Samen met inwoners, organisaties en bedrijven maken wij al plannen voor een toekomst zonder aardgas. In de buurten Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark zijn we al gestart.

Met het project ‘Zutphen van de Toekomst’ maken we plannen met inwoners, organisaties en bedrijven voor een toekomst zonder aardags. Het project is begonnen in Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark. Daar gaan 12 ambassadeurs hun buren uitnodigen om plannen te maken.

Er is ook een Virtuele Wijk waar ideeën worden gemaakt voor alle andere wijken in Zutphen en Warnsveld. Want elke buurt en wijk moet voor 2023 een plan hebben om zonder aardgas te stoken en koken.

Video en website

We hebben een korte video laten maken over een aardgasloze toekomst.

Meer informatie (waaronder een lijst met vragen en antwoorden).

Waarom aardgasloos?

Nederland heeft het Klimaatakkoord van Parijs ondertekend, net als veel andere landen. Daarin spraken we af om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graad. Daarom moet het Nederlandse energieverbruik CO2-neutraal worden, onder meer door te stoppen met aardgas. Bij de verbranding van aardgas komt namelijk CO2 vrij. Alle gemeenten moeten plannen maken om verder te kunnen zonder aardgas.