Expositie natuurfotografie door samenwerking in de wijk

Wijkteam Noordveen zet zich in voor leefbaarheid en sociale cohesie (verbindingen) in de wijk. Zij zoekt daarvoor samenwerking met andere wijkbewoners en organisaties uit de wijk. Het wijkteam laat o.a. via website en e-mailservice zien wat de wijk te bieden heeft. Dan gaat het niet alleen om voorzieningen en activiteiten in de wijk, maar ook om het delen van kennis en talenten van wijkbewoners.

In het kader van de verbinding tussen de wijken in Zutphen en  Sutfene, is een nauw samenwerkingsverband ontstaan tussen de wijk Noordveen en Sutfene. Van belang is dat Sutfene en Wijkteam Noordveen elkaar weten te vinden met als doel elkaar te helpen en elkaar te versterken. Daarom is het zo mooi dat een bewoner van Noordveen, Herman Groenouwe, fervent hobbynatuurfotograaf, een aantal van zijn foto’s kan exposeren in studio 3 van De Lunette van Sutfene.

In de periode van 20 januari tot en met 26 februari kunnen de prachtige foto’s van Herman bewonderd worden.

Herman stelt zichzelf voor:

“Fotograferen heb ik al heel lang gedaan, maar daar was alleen maar tijd voor in de vakanties. Meestal gingen we dan met het gezin naar de bergen in Zwitserland. Wanneer de foto’s gelukt waren, was dit niet vanwege m’n kennis op het gebied van de fotografie, maar meer een kwestie van geluk. Nadat ik in 1992 in de VUT kwam ben ik me serieuzer bezig gaan houden met fotografie. Ik heb veel boeken en tijdschriften uitgeplozen om aan de weet te komen waarvoor alle knoppen en hendeltjes enz. van de camera voor dienen en wat er mee te bereiken is.

Ook ben ik lid geworden van de VNF-Apeldoorn (een vereniging van natuurfotografen met momenteel meer dan 150 leden). Het betreft zowel beroeps- als amateurfotografen. Dit zijn altijd leerzame contacten.

De flora en fauna hebben altijd mijn interesse gehad en ik heb er nu de tijd voor om me daarop te concentreren. Omdat het zo’n enorm groot gebied is voor een hobbynatuurfotograaf is het maken van keuzes belangrijk.

Ik heb gekozen voor het hoofdzakelijk fotograferen van kleine objecten, de zgn. dichtbij- ofwel macrofotografie. Dit zijn dan o.a. vlinders, insecten, libellen, bloemen, paddenstoelen, amfibieën, structuren, enz. Ook hiervoor heb ik weer veel boeken enz. doorgespit om er achter te komen wanneer e.e.a. vliegt, kruipt, de bloeitijd en de groeiperiode is.

Met de huidige digitale fotoapparatuur en de bewerkingsprogramma’s zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd.

Ik werk graag in mijn directe omgeving, zoals de Voorsterallee, Huize De Voorst, de stuw in de

Berkel (Kapperallee) en de Gorsselse Heide.

Voor mijn expositie heb ik beelden gebruikt uit  m’n “oude” (analoge)  en  m’n “nieuwe” (digitale) periode. Met plezier maak ik u deelgenoot van mijn grote hobby.”

Herman Groenouwe (Van Essenstraat)

Januari 2015

 

EXTRA (AVOND) OPENSTELLING EXPOSITIE NATUURFOTOGRAFIE:

Wij stellen u graag in de gelegenheid voorafgaand aan onze wijkteamvergadering de expositie te bezoeken. Zodoende zorgen wij voor een extra openstelling van de expositie op dinsdagavond 27 januari 2015 van 19.00-19.45 uur. U bent van harte welkom, overigens ook op onze vergadering die om 20.00 uur begint!

 

Zie ook de wijkagenda op deze website en onderstaande flyer:

Klik op de flyer voor een uitvergroting

Klik op de flyer voor een uitvergroting