Dinsdag 6 september promotieteam WeHelpen in Noordveen

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met WeHelpen is er van maandag 5 tot en met donderdag 8 september 2016 een promotietoer in Zutphen en Warnsveld. Op dinsdag 6 september komt het promotieteam in de wijk Noordveen.

WeHelpen is een online platform voor het vinden, organiseren en delen van hulp. De promotietoer is bedoeld om inwoners, organisaties en verenigingen te informeren over de mogelijkheden die WeHelpen biedt. De momenten dat het promotieteam actief is valt samen met de openingstijden van de WeHelpen balies. Diverse organisaties en vrijwilligers zijn dan actief, ook de gemeente doet mee met deze promotietoer, wethouder Patricia Withagen helpt mee op maandag 5 september. Patricia Withagen, wethouder gemeente Zutphen, zegt het volgende over WeHelpen: “WeHelpen.nl is een prachtig initiatief, omdat inwoners op een gemakkelijke manier elkaar kunnen helpen. Via de website leg je eenvoudig contact wat de drempel verlaagt om hulp te vragen en aan te bieden.”

Aanjaagteam WeHelpen Zutphen Warnsveld 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: startsignaal door wethouder Patricia Withagen voor promotietoer WeHelpen

Op www.wehelpen.nl/zutphen kunnen alle inwoners, organisaties en verenigingen in de gemeente Zutphen hulp aanbieden en hulp vragen. Dit kan variëren van een wandelmaatje tot hulp met de computer. En van tuinieren tot het ophangen van een schilderij. Ook vrijwilligerswerk kan op www.wehelpen.nl/zutphen gevonden en geplaatst worden. Het is gratis en iedereen kan zich aanmelden. Het is een succes; landelijk hebben ruim 29.000 mensen zich al aangesloten!

 

Programma promotietoer

Tijdens de promotietoer is het aanjaagteam WeHelpen Zutphen en Warnsveld  samen met vrijwilligers op verschillende plekken in Zutphen en Warnsveld  aanwezig. Het aanjaagteam WeHelpen bestaat uit: Algemene Hulpdienst Zutphen/Warnsveld, gemeente Zutphen, Humanitas, Ixta Noa, PMO (Platform Maatschappelijke Ondersteuning), Stichting platform gehandicapten & chronisch zieken, ROC Aventus, Sutfene, Vrijwilligerscentrale Zutphen en Wijkteam Noordveen. De diverse WeHelpen balies in Zutphen en Warnsveld worden feestelijk aangekleed ter herkenning. U kunt het promotieteam tegenkomen in de wijken waar de balies zijn.

Openingstijden WeHelpen balies en schema promotietour:

Maandag 09.00 – 12.00 uur Praktijkhuis Ixta Noa aan Stationstraat 1

Dinsdag 11.00 – 13.00 uur de Bibliotheek in Zutphen

Dinsdag 14.00 – 16.00 uur Weg naar Laren 59*

Woensdag 9.00 – 12.00 uur het Warnshuus in Warnsveld

Donderdag 10.00 – 12.00 uur bij het Genietcafé (Huize Borro, Oude Bornhof 55-57)

Donderdag 14.00 – 16.00 uur Waterkracht (Ruys de Beerenbrouckstraat 106).

 

Nieuwsgierig naar WeHelpen, kom dan langs tijdens de promotietoer! U bent van harte welkom.

* Het promotieteam zal in Noordveen actief zijn in de omgeving van de WeHelpen Balie aan de Weg naar Laren, waardoor het team ook te vinden zal zijn bij de Coop die eveneens gevestigd is aan de Weg naar Laren.

WeHelpen balie voor informatie en ondersteuning

Projectcoördinator Melinda Stroeve vertelt: “Omdat we beseffen dat niet iedereen even handig is met een computer of beschikking heeft over een computer, hebben we WeHelpen balies georganiseerd. Op diverse plekken in gemeente Zutphen kan men meer informatie krijgen en ondersteuning om een account aan te maken. Maar vanuit de Vrijwilligerscentrale Zutphen bieden we ook de mogelijkheid om namens een inwoner een hulpvraag of aanbod te plaatsen. We hebben nu zes plekken in gemeente Zutphen waar inwoners terechtkunnen voor hulp. Met een aantal organisaties zijn we in gesprek om ook daar een WeHelpen balie te realiseren, zo ontstaan er dit jaar nog meer WeHelpen balies in gemeente Zutphen.”

Voor de wijk Noordveen geldt dat er naast de balie in de Weg naar Laren ook nog één in Polbeek gerealiseerd zal worden. Hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht. Aanmelden hiervoor kan tijdens de promotietour, via projectcoördinator Melinda Stroeve of via Wijkteam Noordveen (wijkteamnoordveen@gmail.com).

Waarom?
Vroeger waren noaberschap en burenhulp heel gewoon, zoals helpen met tuinieren of boodschappen doen. Tegenwoordig lijkt het wel of vragen om en aanbieden van hulp iets is waar u een ander liever niet mee belast. Maar als u er niet om vraagt, kan het niet gegeven worden. Er zijn altijd mensen die graag een handje helpen. Connie van der Tuin (aanjaagteamlid WeHelpen van het eerste uur) legt uit: “We zien ook een maatschappij die verandert; een overheid die zich verder terugtrekt, veranderingen in de zorg, mensen willen best vrijwilligerswerk doen maar wel zelf bepalen hoe, wat en wanneer. WeHelpen sluit mooi aan bij deze veranderingen. WeHelpen maakt het vragen, aanbieden en delen van hulp weer makkelijker voor u. WeHelpen is gratis en u kan een vraag stellen en een ander helpen, op uw eigen manier en in uw eigen tijd!”

 

Voor wie?
Mantelzorgers, vrijwilligers, hulpbehoevenden, ouderen, jongeren: iedereen die om wat voor reden dan ook een helpende hand kan gebruiken of wil aanbieden. WeHelpen is er voor burgers, maar ook voor organisaties als zorginstellingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties. Iedereen laat zo vanuit zijn eigen dynamiek zijn (maatschappelijke) betrokkenheid zien. Een account aanmaken is gemakkelijk: u hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna u een aantal gegevens invult over uzelf en bij voorkeur een foto toevoegt. Daarna kunt u gelijk gaan helpen of om hulp vragen.

 

Meer informatie nodig?
Kijk eens op de Facebookpagina WeHelpen ZutphenWarnsveld of www.youtube.com/user/WeHelpen. Of neem contact op met Melinda Stroeve; projectcoördinator WeHelpen Zutphen/Warnsveld, telefoon 0575-596296 tijdens kantoortijden maandag t/m donderdag 9.00-15.00 uur en vrijdag van 9.00-13.00 uur of e-mail zutphen@wehelpen.nl.