Deelnemers gezocht voor operaproject (60+)

In Polbeek wordt op tien woensdagochtenden van januari t/m maart 2017 gerepeteerd voor operaproject “Die Zauberflote”. In het Luxor Theater zullen in maart twee openbare uitvoeringen zijn van deze opera.

Er worden nog deelnemers gezocht voor het operaproject (60+).

Voorkennis is niet nodig, wel affiniteit met klassieke muziek en/of theater. De groep gaat zelf aan de slag met thema’s uit de opera (zoals vriendschap, ouder-kind relatie, beproevingen in het leven). Er wordt theatraal gewerkt, met teksten, met beweging en muziek. Bij dit project gaat het vooral om het plezier van het samen iets maken. De uitvoeringen worden begeleid door een professioneel fluitkwartet (fluit, viool, altviool en cello) dat de muziek van Mozart speelt.

In eerste instantie was het de bedoeling het project voor ouderen met beginnende dementie te maken, maar daar wordt nu vanaf geweken omdat daar niet voldoende animo voor gevonden is. Men is dus vanaf heden op zoek naar ouderen (60+) die het leuk vinden om aan dit project mee te doen.

De voorstelling wordt geen herschepping van de opera zelf. Het wordt een nieuw stuk, gecreëerd door de deelnemers. De uitkomst is afhankelijk van ieders inbreng en kwaliteiten. Het gaat erom wat iedereen wel kan.

Marike Tuin, musicus en geestelijk verzorger

Manja Bedner, theatermaakster en regisseuse (Het Kamertheater)

Ivette van Laar, zangeres en zangdocente (Het Muzecollectief)

Vincent Tollenaar, fotografie

Meer informatie of opgave bij Marike Tuin:

mariketuin@hotmail.com

Tel. 06-48375750

Download hier de flyer van het operaproject.

Meer weten over beginnende dementie?

Loop eens binnen in de Bovenkamer, een kennis- informatie- en ontmoetingscentrum aan de Harenbergweg 1 in Zutphen (terrein de Kaardebol) of bezoek de website van de Bovenkamer.

U kunt ook terecht bij het Odensehuis, Tengnagelshoek 6 in Zutphen (naast St. Elisabeth). Of bezoek de website van het Odensehuis.