Boodschappendienst Noordveen

Wijkteam Noordveen heeft een boodschappendienst opgezet, in samenwerking met de COOP aan de Weg naar Laren en de wijkregisseur van de Gemeente Zutphen.

De boodschappendienst startte op vrijdag 20 maart jl. en is bedoeld voor bewoners van de wijk Noordveen die in de risicogroep van het Coronavirus vallen. Bewoners die daarom hun huis niet uit komen.

Wijkbewoners werden opgeroepen om als vrijwilliger aan te sluiten bij dit initiatief. Om de telefoon te bemensen of de boodschappen te halen en te brengen. Inmiddels staat een fantastische vrijwilligersgroep paraat om de aanvragen te verwerken. Opgeven als vrijwilliger kan desondanks nog. Graag per e-mail: wijkteamnoordveen@gmail.com. Stuur ons alstublieft uw naam en telefoonnummer. U wordt gebeld. Veel dank alvast!

HOE WERKT HET?
Van maandag tot en met zaterdag kunnen bewoners tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met 06-11646650 om aan te geven dat ze behoefte hebben aan iemand die boodschappen voor ze doet.

Tussen 14.00 en 16.00 uur komt de vrijwilliger de boodschappenlijst ophalen, doet de boodschappen en levert deze met wisselgeld af. Het is nodig dat er voldoende contant geld in huis is.

Voor de boodschappen en het geld is een formulier opgesteld. Door het gebruik daarvan is er, ook achteraf, geen twijfel over het geld en het wisselgeld.

Uiteraard worden alle adviezen over afstand houden, geen handen schudden enzovoorts in acht genomen.

Dit initiatief komt voort uit de samenwerking tussen wijkbewoners en beroepskrachten in de wijk Noordveen.