Bewoners wijk Noordveen geïnspireerd om mee te doen aan campagneweek 1-dag-niet

Bijna 40 inwoners van Zutphen/Warnsveld namen op 7 oktober deel aan de inspiratiebijeenkomst 1dagniet. De campagne 1dagniet op 11 december gaat over inbraakpreventie en woonveiligheid. In een enerverende bijeenkomst bedachten burgers, samen met vertegenwoordigers van politie en gemeente, een reeks aansprekende activiteiten. Het doel is inwoners meer bewust te maken van wat ze gezamenlijk kunnen doen tegen woninginbraken. Zo maken ze hun eigen buurt veiliger.

 

Een buurtpreventieteam, een kunstroute, een voorlichtingsbijeenkomst, gesprekken op straat, met een ex-inbreker op stap, waakse hondenuitlaters, een scholierenproject. Het is slechts een kleine greep uit de ideeën die bij de deelnemers opborrelden. Per wijk werd een aanpakgroep gevormd die de ideeën gaat uitwerken in een actieplan. In de vervolgbijeenkomst presenteren de groepen hun plannen. Per wijk is een budget van €500,- beschikbaar en politie en gemeente ondersteunen de acties met menskracht en materieel. De vervolgbijeenkomst is op 4 november om 19.30u in het DWK-gebouw aan de Leeuweriklaan 19.

 

Wil je meedoen met 1dagniet? Met name de teams van De Hoven, Leesten en het Waterkwartier kunnen nog versterking gebruiken. Maar ook bewoners van de andere wijken kunnen nog aansluiten. Als je samen met anderen je wilt inzetten voor een veiligere buurt/wijk, dan is 1dagniet de kans om daarmee aan de slag te gaan. Aanmelden kan via een e-mail aan info@stadsondernemingzutphen.nl of telefonisch 06 414 435 60 (Lex Hemelaar).

 

De campagne 1dagniet wordt begeleid door de Stadsonderneming Zutphen, een onafhankelijke stichting die initiatieven van burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties ondersteunt. Zo wil ze een beweging op gang brengen waarin mensen meer zelf gaan organiseren. Burgers kunnen gratis van de Stadsonderneming Zutphen gebruik maken. Meer info op www.stadsondernemingzutphen.nl

 

Bekijk ook dit filmpje over de 1-dag-niet-campagne van 2013 en het krantenartikel in de Stentor over de inspiratiebijeenkomst op 7 oktober 2014.

Onderstaand een foto van de Noordveen-tafel tijdens de inspiratiebijeenkomst.

Aan de Noordveen-tafel doet men samen inspiratie op voor 1-dag-niet

Aan de Noordveen-tafel doet men samen inspiratie op voor 1-dag-niet