Gemeente Zutphen organiseerde bijeenkomst over energiebesparing en zonnepanelen.

 

zutphenInformatiemarkt energiebesparing en zonnepanelen Op 25 februari 2014 organiseerde gemeente Zutphen een bijeenkomst voor alle woningeigenaren.

De gemeente Zutphen vindt energiebesparing belangrijk, net als het opwekken van duurzame energie. Daarom organiseerde de gemeente op 25 februari 2014 een informatiemarkt voor huizenbezitters in Zutphen en Warnsveld. Tijdens deze avond konden woningeigenaren diverse workshops volgen over onder meer de technische en financiële mogelijkheden van woningisolatie, zonnepanelen en zonneboilers. En de duurzame energiecoöperatie ZET energie vertelde over haar plannen. 

Wethouder Patricia Withagen (duurzaamheid) zei vooraf over de bijeenkomst: “Zutphen wil energieneutraal worden. Dat betekent aandacht voor energiebesparing én het opwekken van duurzame energie. Met deze informatiemarkt willen we mensen goed en op een leuke manier informeren over de mogelijkheden van woningisolatie en het zelf opwekken van duurzame energie. Het is toch prachtig om iets goeds voor het milieu te doen en er nog geld aan over te houden ook? Bezoekers worden meegenomen in de keuzes rond woningisolatie en Stichting De Kanteling neemt hen mee in het concreet maken ervan. Daarnaast kunnen huizenbezitters informatie krijgen over de technische feiten van zonnepanelen en zonneboilers en inzicht in de financiële mogelijkheden bij het nemen van energiemaatregelen. Energiecoöperatie ZET energie informeert geïnteresseerden over hoe zij samen met ZET energie hun eigen lokale energieleverancier kunnen worden.”

Vijf workshops: De informatiemarkt was gratis toegankelijk en bood een gevarieerd programma met vijf verschillende workshops, waarvan iedere deelnemer er drie kon volgen:

1.      Professor in alledaagse afwegingen: Hoe maakt u keuzes bij het isoleren van uw woning?

2.      De technische feiten van zonnepanelen: Alles wat u wilt weten over zonnepanelen en zonneboilers.

3.      Debiteuren/crediteuren: De financiële mogelijkheden bij het nemen van energiemaatregelen.

4.      Samen met ZET energie onze eigen lokale duurzame energieleverancier worden? ZET energie is van            en voor Zutphense inwoners en zet zich in voor energiebesparing in woningen en opwekking van zonne- en                  windenergie.

5.      De ruimte tussen ‘mensen willen wel, maar kunnen niet’: Wat hebt u nodig?

Zutphen energieneutraal!: Dat is de ambitie voor de toekomst. Dit betekent: in Zutphen zo min mogelijk energie verbruiken en de energie die dan nog nodig is duurzaam opwekken en zoveel mogelijk binnen de gemeentegrenzen. Woningisolatie, zonnepanelen en zonneboilers dragen bij aan de ambitie om energieneutraal te worden.

Meer informatie?Meer informatie over de informatiemarkt energiebesparing en zonnepanelen is te vinden op http://www.zutphen.nl/Nieuws en voorts op  www.zutphen.nl/energieneutraal en www.facebook.com/zutphenenergieneutraal of te verkrijgen per telefoon 140575.